Регистрация

Пилешки дробчета със зеленчуци



Пилешки дробчета със зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1629

Пилешки дробчета с лук, соев сос и мащерка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.04.2018

Пилешки дробчета с пресен лук готвят Лора и Стоян, като залагат на зеления лук да придаде свежо настроение на едно от любимите мезета на българина. А след това по желание можете да го поднесете със сметанов сос с горчица, който да вдъхне допълнителна профирност и питателност на ястието.

Дробчетата се почистват, нарязват се на хапки и се поръсват с брашно. Пържат се в сгорещен зехтин, като може да се наложи да ги готвите на два пъти. Термичната обработка не трябва да е дълга, защото после ще се върнат в тигана отново. Когато всичките леко запържени дробчета са в тигана, се добавя наситнения лук, налива се соев сос и бяло вино, овкусява се с пипер и мащерка и се готви няколко минути.

Соса за поднасяне можете да си направите като в сгорещено масло добавите намачкана скилидка чесън, джинджифил, горчица и по щипка сол и захар. След това се налива сметана и се дърпа от огъня. Вече имате идеалното ястие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта