Регистрация

Пилешки гювеч с много зеленчуци



Пилешки гювеч с много зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2405

Пилешко с ориз, картофи и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Народно ястие с много продукти, които се намират в хладилника по презумпция, се готви в Кухнята на Звездев под името Русалски гювеч. Това е печена комбинация от месо от пилешки бут с картофи, ориз, чушки, домат, патладжан, тиквичка, лук и морков, запечени заедно в тавичка. Направата ми изисква малко рязане и пържене, а останалото време дава, за да си нарежете салата или да вземете душ докато се изпече.

Първо картофите, месото и зеленчуците се режат на едро. В тиган се сгорещява олио. Запечатват се мръвките, към тях се добавя рендосан морков и наситнен лук, а малко по-късно и кубчетата зеленчуци. Подгответе си голям тиган, за да ви е удобно. След като патладжанът и тиквичката са съвсем леко омекнали, ястието се прехвърля в тава.

Добавя се ориз, подправки на вкус и се залива с вода или бульон. Останалата работа я върши фурната на 180-200 градуса, а на финала само можете да поръсите с листенца прясна целина или листенца магданоз за разкош.

Начинът на готвене и точните съставки гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта