Регистрация

Пилешки гърди с мед и чесън

Пилешки гърди с мед и чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 8781

Мариновано печено пилешко с медена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди - без кожа и кости
  • 1 с.л. мед - за предпочитане захаросан
  • 2 малки скилидки чесън, счукан
  • 1 – 2 ч.л. соев сос
  • 50 мл бяло вино
  • Сол (по желание – соевият сос е солен)
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесваме меда, счукания чесън, соевия сос, по желание сол, черен пипер на вкус и виното много добре. Измиваме гърдите и ги изтъняваме леко с чукче, ако са прекалено дебели. Слагаме ги в малка тавичка за печене, например в йенска тенджера и покриваме хубаво с маринатата. Оставяме в хладилника за няколко часа, най-добре за през нощта. Изпичаме във фурната на 200ºС до готовност. Може да се изпекат и на скара, но тогава е по-добре да се изтънят повече с чукче за месо, преди да се мариноват.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта