Регистрация

Пилешки гърди с макарони и кашкавал

Пилешки гърди с макарони и кашкавал
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1580

Макарони с пилешки хапки и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г пилешки гърди
  • 80 г масло
  • сол и пипер
  • босилек на прах
  • 100 г кашкавал
  • 2 с.л. брашно
  • 250 г макарони
  • 400 мл мляко
  • пресен магданоз или босилек по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапчици. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете 40 г от маслото в тиган, добавете пилешкото и гответе 5-6 минути до пълна готовност, като поръсите с босилек на прах или друга избрана подправка. Прехвърлете в чиния готовите хапчици.

2. Сложете пастата да се свари в 2 литра подсолена кипяща вода и гответе колкото е описано на опаковката. След сваряване прецедете през гевгир и изсипте в купа.

3. Докато пастата се вари в тигана от готвенето на пилешкото добавете останалото масло и щом се разтопи, запържете в него брашното. Наливайте постепенно млякото и гответе на слаб огън до сгъстяване на соса. Разбърквайте, за да не останат бучки.

4. Рендосайте кашкавала. Добавете 1/3 (на око) от него в млечния сос и рзбъркайте, за да се разтопи.

5. Наситнете магданоза.

6. Обединете пастата, пилешкото, половината магданоз и соса и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в индивидуални порции.

7. Отгоре поръсете с още рендосан кашкавал и пресен магданоз или босилек. Поднесете.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта