Пилешки гърди с грах и моркови
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 3472
Пролетна шарена пилешка яхния със зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 14.03.2016
Нискокалорично основно ястие с пилешко месо готвим днес, като хипотетично го наричаме яхния заради вкусния сос, в който къкрят продуктите. Визията обаче е доста по-различна от тази на бабините яхнийки, защото разполовените пилешки гърди се поднасят на едри цели мръвки в компанията на половинки по дължина моркови и грах. При сервиране ястието се залива със сос от сметана и горчица, в който има още пресен лук, масло и естрагон.
Най-важните съставки
горчица, грах, естрагон, зелен лук, лук, магданоз, масло, моркови, пилешки бульон, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, пресен лук, сметана, сол, сол и пипер, черен пипер
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ