Пилешки гърди в доматен сос
Пилешко филе с доматен сос, босилек и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 22.06.2018
Ястие с пилешко на фурна готвят Лора и Стоян, като дават идея за семейна вечеря или обяд, който не изисква много време за направата си, а е вкусен, питателен и засищащ. Запържените филета се заливат с доматения сос и се поръсват с пармезан. После се пекат на фурна.
Можете да започнете с доматения сос, за да не губите време за чакане. Лук и чесън се наситняват и се запържват в зехтин. Добавят се пюрирани домати от консерва, сол, черен пипер и захар и се готви за 20-тина минути. На финала се подправя с наситнен босилек.
А докато доматеният сос къкри, си направете пилешкото. Филетата се овкусяват със сол и пипер, овалват се в брашно и се пържат на тиган. Нужно им е съвсем малко - внимавайте да не ги преготвите. Готовите филета се редят в тава, заливат се с доматения сос и се поръсват с пармезан. Запичат се на 220 градуса за 10-12 минути. И после можете да сервирате с любимия си хляб, защото сосчето е неустоимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ