Пилешки бутчета с прясно зеле
Печени пилешки бутчета с прясно зеле и бекон.
Бон Апети
Излъчен на 25.10.2017
Пиле със зеле - една класика в българската кухня, особено щом киселото зеле стане готово, а снежната покривка еднозначно показва, че е настъпил сезонът на тежките храни. Но все още сняг няма, а малцина могат да се похвалят, че киселото зеле е готово. За сметка на това на пазара има евтино прясно зеле, а Лора и Стоян показват как рецептата може да бъде модифицирана към сезона така, че да си хапнем апетитни запечени пилешки бутчета върху гарнитура от прясно зеле с кубчета бекон, лук и горчица - едно страхотно семейно основно ястие.
Първо се нарязват зелето, лука и бекона, за да са ни готови и под ръка. Следва да намазним със зехтин бутчетата, да ги овкусим със сол и пипер и да ги запържим до златисто с малко мазнина. После вадим от съда и в него добавяме лука, чесъна и бекона. Щом се позапържат за няколко минути, овкусяваме с горчица, дафинов лист, сол и пипер и прибавяме и зелето. Готвим докато омекне и прехвърляме в тава. Заливаме с пилешки бульон и отгоре подреждаме бутчетата. Ястието се пече за около час на 180 градуса. Ако се притеснявате, че месото може да изсъхне, покрийте през първата половина от печенете с алуминиево фолио и гответе на 200 градуса.
А накрая просто сервирайте и събрете семейството около богатата трапеза с апетитно народно ястие в центъра й.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ