Пилешки бутчета с портокали и мед
Пилешко в портокалов сос с мед.
Необходими продукти:
- 6 долни пилешки бутчета
- 200 мл портокалов сок
- 3 с.л. ябълков оцет
- 3 с.л. мед
- 2 портокала
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете портокаловия сок, оцета и меда и разбъркайте докато медът се разтвори.
2. Бутчетата почистете, измийте и подсушете с домакинска хартия. Овкусете със сол и пипер
3. Прехвърлете бутчетата в купа, залейте със соса и приберете за минимум 3 часа в хладилник.
4. Нарежете портокалите на колелца. Подредете резени по дъното на тава. Отгоре подредете бутчетата, а върху тях покрийте с останалите резени.
5. Залейте с маринатата и пъхнете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути.
6. Сервирайте с печените портокали и заливка от соса, ако е останал такъв.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ