Регистрация

Пилешки бутчета с лук на тиган

Пилешки бутчета с лук на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 870

Задушени бутчета в лучен сос на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 пилешки бутчета горна и долна част - преценете големината им така, че да могат да се подредят плътно в тиган без да се застъпват
  • сол и пипер
  • 3-4 глави лук - около 500 г общо
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. сода

Начин на приготвяне:

1. Разделете бутчетата на горна и долна част. Поръсете и обтрийте със сол и пипер. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на кубчета, но не много малки.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 4 минути на умерен към силен огън.

4. Поръсете със содата, намалете огъня на умерен и гответе още 3 минути като бъркате периодично. Поръсете със сол и пипер.

5. Подредете бутчетата върху лука с кожата надолу и сложете капак. Гответе 20 минути. После обърнете бутчетата и гответе още 20 минути.

6. Прхвърлете бутчетата в индивидуални порции и полейте с част от лучения сос. Можете да сложите в чинията и гарнитура от варени картофи или бял ориз.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта