Пилешка супа с царевица и тиква
Китайска супа с пилешко, царевица, яйце и тиква.
Китайските супи не са особено трудни за направа и с леко побългаряване могат да бъдат лесно и достъпно ястие не само за семейството, но и за родата. Сгряваща, нежна, леко сладникава и същевременно с приятна кисела нотка, тази супичка ще ви стопли в студените дни. Ути Бъчваров изчислява, че цената ѝ е под 4 лв., което я прави много евтина. Времето за готвене от 30 минути обаче не е достатъчно за направата на всички компоненти, особено за приготвянето на домашен пилешки бульон.
Първо бутчетата се заливат с вода, добавят се парчета моркови, целина, стебла магданоз, праз лук или обикновен лук и всичко това се кипва. Отпенва се и се оставя да ври докато се превърне в идеален бульон. Той се прецежда, а месото се заделя. След това бульонът се овкусява със соев сос и се сгъстява с царевично нишесте. В него се добавя месото от бутчетата, консерва царевица, сготвени на пара кубчета тиква и сусамово олио. Застройва се с разбито яйце през цедка, за да се получат типичните за китайските супи влакна. Малко оризов оцет за киселина и ястието е готово - топло и ароматно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ