Регистрация

Пилешка супа с царевица, гъби и ориз

Пилешка супа с царевица, гъби и ориз
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1009

Бърза шарена и лесна пилешка супа със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пилешки гърди с костта
  • 2 пилешки бутчета
  • 250 г моркови
  • 1/2 глава червен лук
  • 2 стръка целина
  • 2 сурови царевички (с кочана)
  • 150 г дребни печурки или други гъби по избор
  • няколко скилидки чесън
  • 5 см. корен джинджифил
  • вода
  • 3 с.л. ориз
  • сол на вкус
  • пресен лук или магданоз за поднасяне по желанние

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета и целия фенер с гърдите сложете на дъното на тенджера.

2. Гъбите почистете и оставете цели, като махнете пънчетата. Моркова нарежете на полумесеци, лука - на парчета, царевицата - през кочана на парчета с дебелина около 5-6 см. Джинджифила рендосайте, чесъна намачкайте. Измийте ориза.

3. Сложете върху месото всички продукти и залейте с вода. Трябва да залее всичко останало, а гъбките и царевичките да заплуват в нея. Овкусете със сол.

4. Варете на умерен към силен огън половин час след кипването. Малко след като заври можете да отпените. Гответе под капак.

5. Извадете фенера и почистете месото от него. Върнете го в супата и е готова за сервиране. По желание поднесете с поръска от листа магданоз или пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта