Регистрация

Пилешка супа с ньоки

Пилешка супа с ньоки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2996

Супа с пилешко, картофи и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. пилешки гърди, сварени и нарязани на кубчета
  • 4 с.л. масло
  • 4 с.л. брашно
  • 1 л равни части сметана и мляко
  • 1 консерва или направен от сухо блокче (400 г) пилешки бульон
  • ½ ч.ч. целина, фино нарязана
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.ч. моркови, фино настъргани
  • 1 ч.ч. лук, фино нарязан
  • 1 ч.ч. пресен спанак, едро нарязан
  • 1 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • ½ ч.л. мащерка
  • ½ ч.л. магданоз
  • пресен пармезан, настърган - по желание
  • 450 г картофени ньоки

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука и чесъна в маслото и когато лукът стане полупрозрачен, прибавете брашното. Разбъркайте за около мин. и прибавете сметаната и млякото.

2. Сварете ньоките според упътването на опаковката.

3. Прибавете морковите, целината и пилешкото при брашнения сос.

4. Когато сосът се сгъсти, налейте пилешкия бульон.

5. Щом се сгъсти отново, прибавете сварените ньоки, спанака и подправките.

6. Поднесете топло.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта