Пилешка супа с лимон и тиквички
Свежа лятна супа с пилешки фенер, лимонов сок и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 пилешки фенер
- 3-4 стръка целина с листата, нарязана на филийки
- 2 стръка праз, нарязан на филийки (по желание)
- 2-3 скилидки чесън, наситнен
- сол и черен пипер
- сокът на 1-2 лимона
- 2-3 тиквички, нарязани на филийки (по желание)
- 3/4 ч.ч. сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешкото в голяма тенджера, заедно с целината и (по желание) нарязания на филийки праз.
2. Прибавете чесъна и покрийте с около 9 ч вода.
3. Оставете да заври и отстранете изплувалата на повърхността пяна.
4. Овкусете със сол и пипер и със сока на 1 прясно изстискан лимон.
5. Варете на слаб огън за около 1 час.
6. Свалете от огъня и отстранете костите.
7. Върнете месото в съда.
8. Прибавете тиквичките (ако ще използвате) и варете още 15 мин.
9. Доовкусете и прибавете още лимонов сок, ако е необходимо. Лимонът трябва да се усеща.
10. Прибавете сварения ориз малко преди сервиране, за да поеме от супата.
11. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ