Регистрация

Пилешка супа с лапад и картофи

Пилешка супа с лапад и картофи
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1329

Супа от лапад с пилешко и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • олио
  • 2 скилидки чесън
  • 3 картофа
  • 1 морков
  • 350 г пилешки гърди (варени или останали от печено пиле)
  • сол и пипер на вкус
  • 2 л вода или пилешки бульон (ако сте варили гърдите, можете да го направите в повечко вода, добавяйки обелки от лук и моркови и подправки по избор)
  • 200 г лапад
  • 2 яйца
  • заквасена сметана по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Ако пилешкото ви е сурово, го сварете, като можете да си запазите бульона и да го прецедите за супата. Можете да използвате остатъци от пиле на грил. Ако вече е готово, го нарежете на малки хапчици или накъсайте на влакънца (хапките са по-удачен вариант). Ако пък ви се занимава, можете да обтриете пилето със сол и пипер и да запечете гърдите на грил тиган, за да придобият онзи неповторим аромат, традиционен за печено пилешко. После охладете леко и нарежете на парченца.

2. Лука и чесъна наситнете. Обелете картофите и нарежете на кубчета. Листата лапад (щавляк) измийте, а моркова - рендосайте. Дръжте картофите във вода, за да не потъмняват.

3. Сгорещете олио, колкото да покрие дъното на тенджера и запържете на умерен огън лука и чесъна в него докато леко промнят цвета си.

4. Добавете картофите и оставете да се готвят пет минути. След това прибавете и рендосания морков, намалете малко огъня и оставете за още 5 минути.

5. Следва да прибавите пилешкото, да овкусите със сол и пипер на вкус и да налеете водата или бульона. Кипнете и оставете да покъкри няколко минути.

6. През това време нарежете листата лапад на тънки лентички и добавете в супата. Изключете огъня и оставете за няколко минутки.

7. Разбийте яйцата. Щом супата е спряла да къкри, ги налейте на тънка струйка при непрестанно бъркане. Захлупете под капак и махете от котлона. След няколко минути е време за хапване.

8. По желание поднесете с лъжичка заквасена сметана.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта