Пилешка супа с грах и сметана
Крем супа от грах с парченца пилешко.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 250 г грах
- 1,3 л. вода
- 2 дафинови листа
- 1 малка глава лук
- 1/2 морков
- 10-тина стръкчета магданоз
- 200 мл течна животинска готварска сметана
- 4 зърна баха
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 ч.л. къри на прах по желание
Начин на приготвяне:
1. Залейте пилешките бутчета с водата, добавете дафиновите листа и бахара, обеления и нарязан на четвъртини лук, стеблата на магданоза и нарязания на едри кръгове морков. Ако нямате някоя от подправките, не се притеснявайте. Оставете да кипне, отпенете и след това оставете да ври докато месото започне да пада от кокалите.
2. Пилешкото месо накъсайте на хапки и заделете. Костите изхвърлете, а бульона прецедете и върнете обратно в тенджерата. Добавете грахта, като си запазите 50 г от нея за украса. Ако използвате сурова грах, я изчакайте да се свари хубаво. Ако използвате консерва или буркан, изсипете в супата с все течността на опаковката.
3. Към готовата грах налейте сметаната и пюрирайте. Добавете пилешкото месо и овкусете със сол, пипер и къри на прах.
4. Разпределете в индивидуални порции и отгоре поръсете заделената грах, покапете със сметана и украсете с листенцата магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ