Регистрация

Пилешка пържола на тиган със сметана

Пилешка пържола на тиган със сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4981

Много лесна рецепта, която сготвих на моите мацки за свети Валентин или по български Трифон Зарезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 бр. пилешки пържоли от бут
  • 50 мл. сладка горчица
  • 4-5 с.л. соев сос, обикновен
  • 200 мл. готварска сметана

Начин на приготвяне:

Предишния ден накисвате пържолите в марината от соевия сос и горчицата, разбъркани хубаво, като обилно трябва да покрият пържолите – на жаргон - те да ,,плуват“ в маринатата.

В тиган нагорещявате олио и пържите на силен огън пържолите като изливате и маринатата. Пържите хубаво по 5 мин. от всяка страна, за да не останат сурови. Когато са почти готови, изсипвате сметаната и оставяте за още 10 мин . да се задуши всичко под капак. Сосът става неустоим. Поднасяте със задушени картофи с розмарин, задушен грах или друга гарнитура по избор.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта