Пилешка пържола на тиган със сметана
Много лесна рецепта, която сготвих на моите мацки за свети Валентин или по български Трифон Зарезан.
Необходими продукти:
- 3-4 бр. пилешки пържоли от бут
- 50 мл. сладка горчица
- 4-5 с.л. соев сос, обикновен
- 200 мл. готварска сметана
Начин на приготвяне:
Предишния ден накисвате пържолите в марината от соевия сос и горчицата, разбъркани хубаво, като обилно трябва да покрият пържолите – на жаргон - те да ,,плуват“ в маринатата.
В тиган нагорещявате олио и пържите на силен огън пържолите като изливате и маринатата. Пържите хубаво по 5 мин. от всяка страна, за да не останат сурови. Когато са почти готови, изсипвате сметаната и оставяте за още 10 мин . да се задуши всичко под капак. Сосът става неустоим. Поднасяте със задушени картофи с розмарин, задушен грах или друга гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ