Пикантно пържено тофу по тайландски
Средно | Порции 1
| Видяна: 2859
Тофу на тиган с кайма и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 1 блокче твърдо тофу, нарязано на хапки
- олио за пържене на маслена баня
- 100 г свинска кайма
- 1 стрък лимонова трева, нарязан фино
- 1 ч.л. нарязано чили или щипка едро смлян чили пипер
За овкусяване:
- 2 с.л. сок от лайм
- 1 с.л. захар
- 200 мл вода или бульон
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио за пържене на маслена баня и изпържете тофуто до златисто-кафяво. Сложете в чиния и заделете.
2. Сгорещете олио и сотирайте останалите необходими продукти, докато усетите аромата им.
3. Добавете свинската кайма, разбъркайте хубаво и сложете продуктите за овкусяване и оставете да заври.
4. Върнете изпърженото тофу в тигана и разбъркайте хубаво.
5. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ