Пикантно пиле лютика по врачански
Средно | Порции 4
| Видяна: 7156
Пилешка яхния с червени чушки, домати и пикантен сос.
Бон Апети
Излъчен на 26.10.2015
Пилешко лютика - една родна рецепта, която пленява с леснотата на приготвянето си и уникалния вкус с лют нюанс. Ястието е по-скоро зимно, защото в него се използват печени зеленчуци - домати и чушки, които си хармонират с пикантни пукани чушлета, лучена запръжка и разбира се - запържено в масло пилешко месо. Накрая всичко се поръсва с накълцан магданоз и от чинията се "усмихва" една вкусна люта българска манджа.
Най-важните съставки
домат, зелена чушка, зелени чушки, консерва белени домати, консерва домати, лук, магданоз, малки люти чушлета, масло, пиле, пилешко месо, сол, сол и пипер, червени чушки, черен пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ