Пикантни такос със скариди и халапеньо
Средно | Порции 2-6
| Видяна: 7645
Пикантни тортили с морски дарове.
Необходими продукти:
- 1 голяма чушка халапеньо
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- половин килограм пресни скариди без черупки и вени
- 2 лайма на резенчета
- 3 чаени лъжички сметана
- 2 супени лъжици майонеза
- 2 чаши нарязано зеле
- 6 царевични тортии
- 1 супена лъжица масло
- чесън на вкус
- ½ чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. За соса: В малка купа сложете чили на прах, майонеза и сметана. Оставете настрана.
2. За такос: С помощта на четка намажете скаридите с масло и чесън. Изпечете на грил или изпържете на среден котлон докато порозовеят и омекнат.
3. Стоплете тортиите в микровълнова фурна или на котлона за 2-3 минути.
4. Сервирайте скаридите върху тортиите с чаена лъжичка от соса.
5. Гарнирайте с чушките халапеньо, зеле, сирене и прясно изцеден сок от лайм.
Най-важните съставки
зеле, кашкавал, лайм, майонеза, масло, скариди, сметана, царевична тортия, чесън, чили на прах, чушка халапеньо
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ