Пикантна супа с шарен боб и месо
Средно | Порции 4
| Видяна: 3400
Бобена чорба с наденица и дафинов лист.
Необходими продукти:
- 450 г шарен боб
- 1 ч.ч. нарязана на кубчета целина
- 1 ч.ч. нарязан на кубчета лук
- 1 ч.ч. нарязани на кубчета моркови или сладки чушки (или микс от двете)
- 5 скилидки чесън, счукан
- 1-2 дафинови листа
- 450 г пушена наденица, нарязана на филийки
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
- ¼ ч.л. лют пипер
- 1 с.л. суха подправка Кейджън (или друга подправка за боб по избор)
- 1500 мл пилешки бульон
- лют сос или терияки (или друг вид пикантен сос) сос, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете боба в много вода за цяла нощ.
2. Преди готвене отцедете и подсушете.
3. Сложете всички необходими продукти в уреда за бавно готвене и оставете на най-ниската степен за 8-10 ч. или до омекване на боба.
4. Преди сервиране, извадете дафиновите листа.
5. Поднесете с допълнително сос табаско/лют сос по желание.
Най-важните съставки
боб, дафинов лист, лук, лют пипер, лют сос, моркови, наденица, пилешки бульон, сол и пипер, целина, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2-3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ