Регистрация

Печен карфиол с Бешамел и кашкавал



Печен карфиол с Бешамел и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1204

Карфиол на фурна с бял сос и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Огретен от карфиол се готви в Кухнята на Звездев, където зеленчукът се превръща в леко ястие, потопено в млечно-маслен сос и запечатано под коричка от кашкавал и галета. Лек, вкусен и безмесен този огретен може да бъде както основно ястие, така и гарнитура към месо или риба.

Първо карфиолът се накъсва на розички и се измива. Следва да се кипне и подсоли вода, в която розичките се варят за 10 минути. После се отцеждат през гевгир и се прехвърлят в тава. А докато водата кипва и зленчукът се готви, можете да си направите Бешамела. В касерола се разтапя масло и в него се запържва брашно. Залива се със студено мляко и се оставя да кипне, като брашнените бучки се разбиват. Овкусява се със сол и индийско орехче и се маха от огъня.

Карфиолът се залива със соса, отгоре се настъргва кашкавал и се поръсва с галета. Запича се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта