Печено с канелени филийки
Десерт или манджа - вие решавате.
Необходими продукти:
- 1/3 чаша масло
- 2/3 чаша кафява захар
- 3 с.л. бял царевичен сироп или кленов сироп
- 1 хляб с канела
- 500 гр пакет крема сирене
- 5 яйца
- ¼ чаша смесени равни части мляко и сметана
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Напръскайте голям тиган със спрей против залепване. Разтопете маслото и го сипете в тигана, заедно с кафявата захар и 2 с.л. царевичен сироп. Бъркайте в тигана, докато сместа се разпредели равномерно по дъното.
2. Разделете канеления хляб на половинки. Нарежете едната половина на малки кубчета (от около 4 кв. см) и ги сложете при захарната смес. Нарежете крема сиренето на кубчета и го разпръснете отгоре. Завършете с останалия хляб, отново нарязан на кубчета.
3. Разбийте яйцата и останалата 1 с.л. царевичен сироп в купа. Изсипете яйчената смес, млякото и сметаната над хляба и натиснете внимателно надолу с пласмасова шпатула, за да се уверите, че хлябът е изцяло покрит от съставките.
4. Покрийте със синтетично фолио и съхранявайте в хладилник за през нощта. Извадете и печете на 180 градуса за около 45 минути, докато печеното леко покафенее и се стегне добре.
5. Поръсете с пудра захар и сервирайте топло с любимия си сироп за гарнитура или с пресни плодове. Ако не ви хапва сладко, гарнирайте с бекон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ