Печено свинско с марината в плик
Свинско в плик, печено на фурна с подправки.
Необходими продукти:
- 1,3 кг свинско - цяло парче плешка или врат без кост
- 1 ч.л. сладък пипер
- 1 ч.л. лют пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 5 скилидки чесън
- 1 с.л. хрян (ако имате)
- 3 с.л. едрозърнеста горчица
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Сложете свинското месо в тенджера и поръсете със сладкия, лютия и черния пипер и индийското орехче.
2. Добавете намачкания чесън, хряна и горчицата, залейте със соевия сос и олиото и обтрийте хубаво от всички страни. Приберете с все съда в хладилника между 3 и 12 часа.
3. Приберете парчето свинско в плик за печене, намажете със стеклата се марината в съда, изкарайте въздуха от плика и завържете плътно. Увийте първо в един, а после и във втори лист алуминиево фолио.
4. Печете 1:40 часа на 190 градуса. След това разгърнете фолиото, махнете горната част на плика и допечете за 15 минути на 170 градуса.
5. Веднага щом извадите готовото месо, го обвийте от горната страна с лист алуминиево фолио и оставете да почива 20 минути.
6. Сервирайте със зеленчуци и гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ