Регистрация

Печено пиле с мащерка и розмарин

Печено пиле с мащерка и розмарин
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5690

Пиле на фурна с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле, около 1-1,300 кг
  • кашерна сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. счукана мащерка (по желание; може и сушена)
  • 1 ч.л. розмарин (по желание)

За поднасяне:

  • неосолено масло
  • дижонска горчица

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 220°С. Измийте пилето и го подсушете много хубаво с хартиена кърпа отвън и отвътре.

2. Овкусете със сол и пипер отвътре и увийте с канап така, че краката и крилцата на птицата да са плътно до тялото.

3. Осолете отвън, като поръсите солта така, че да се получи равномерно покритие (около 1 с.л.). Поръсете на вкус с пипер. (За предпочитане прясно смлян.)

4. Сложете пилето в тиган за сотиране или за печене и когато фурната достигне желаната температура, сложете пилето да се пече 50 - 60 мин. Извадете го от фурната и прибавете мащерката, ако използвате. Намажете пилето със сока от тавата и мащерката и оставете да престои 15 мин. върху дъска за рязане.

5. Махнете връвчицата. Нарежете на порции и намажете с прясно масло. Поднесете с горчица отстрани и по желание със зелена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта