Печено пиле с бекон
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4025
Пиленце, обвито в прасенце - страхотно вълчо мезе.
Необходими продукти:
- 2 големи пилешки бутчета
- 4 резена бекон с тлъстина
- 3 скилидки чесън, счукани необелени
- 2 резена лимон
Начин на приготвяне:
1. Сложете резен бекон върху пилето.
2. Увийте с резен бекон с тлъстина леко стегнато, така че страната с тлъстината на бекона да остане отвън.
3. Затъкнете бекона така, че пилето да не се вижда.
4. Сложете увитото пиле в огнеупорен съд.
5. Разпръснете чесън наоколо.
6. Печете пилето в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути.
7. Намалете температурата на 170 градуса и печете още 40 минути или докато е напълно готово.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ