Регистрация

Печено пиле Наполеон с грозде

Печено пиле Наполеон с грозде
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1124

Пиле на фурна с картофи, горзде и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 неголямо пиле (около 1 - 1,2 кг)
  • 2 големи картофа
  • 16 зърна бяло грозде без семки (плюс още за гарнитура по желание)
  • сол и пипер на вкус
  • 4 ленти бекон
  • 60 г масло

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте хубаво пилето със сол и пипер вътрешно и външно.

2. На места под кожата и в свивките приберете парчета масълце, останалото намажете където е възможно да се задържи.

3. Приберете измитите гроздови зърна в пилето.

4. Обелете картофите, измийте и разполовете през дължината. Отрежете върховете от едната страна, за да се получат поставки.

5. Приберете отрязаните връхчета в пилето, а поставките забодете в отвора на птицата с острото навътре. Така се получава своеобразен грил от картофи.

6. Окичете Наполеон с традиционните ленти от бекон. Сложете ги предимно върху гърдите, защото те изграят и стават сухи най-лесно. След това го поставете да седне в тавичка, като се подпира на картофите. При нужда фиксирайте с клечки за зъби пилето за картофите.

7. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути или докато не прецените, че птицата е готова. По желание 10-тина минути преди да извадите можете да сложете в тавата цял грозд, за да се пекне като апетитна гарнитура.

8. Поднесете докато е топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта