Печено пилешко с яйца и кашкавал
Диетични печени пилешки хапки в заквасена сметана с кашкавал и яйца.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 100 г кашкавал
- 3 яйца
- 100 г заквасена сметана
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на малки хапчици и прехвърлете в купа.
2. В друга купа рендосайте кашкавала.
3. Чукнете отгоре яйцата, добавете сол и пипер на вкус и залейте със заквасената сметана. Разбъркайте на крем.
4. С получения крем залейте пилешкото месо. Разбъркайте, за да се смесят добре продуктите.
5. Намажете терин или малка тава с високи бордове с олиото. Изсипете вътре сместа. Трябва да е с височина поне 5 см.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
7. 5 минути след изваждане нарежете на 4 парчета и сервирайте по 2 от тях в порция. Изглежда като мусака, но е доста по-нискокалорично.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ