Печени тиквички със сос от билки
Гриловани тиквички с чесън, лимонов сок и пресни подправки.
Бон Апети
Излъчен на 03.04.2018
Салата от печени тиквички на грил или наребрена плоча правят Лора и Стоян, като поднасят вкусна гарнитура от тиквички с уникално красиви и ароматни шарки, овкусени с букет от пресни подправки и добавка на лимон. Ястието е постно и леко, връзва се като гарнитура за меса или просто салата, която да бъде прелюдие към по-сериозно хапване.
Първо тиквичките се измиват добре, защото е по-хубаво да се готвят с кората. Ако си намерите тъмни и светли, ще стане особено красиво. Все пак ако се притеснявате от препратите, с които е обработван зеленчукът, обелете ги - голяма част от вредните химикали се задържат именно в обвивката. След това се нарязват косо на овали и се овкусяват със сол и пипер меланж. Поливат се със зехтин и се пекат на грил, грил тиган или наребрена плоча.
А докато ги връткате, за да се нашарят, можете да си направите и дресинг за тиквички като наситните и смесите в купа босилек, естрагон, магданоз, копър и стръкчета пресен чесън. Зеленищата се разбъркват със сока и кората на един лимон и студено пресован зехтин. Изпечените тиквички се заливат с дресинга, разбъркват се добре и се сервират.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ