Регистрация

Печени пилешки хапки с кашкавал и галета

Печени пилешки хапки с кашкавал и галета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1111

Печени панирани пилешки филенца с коричка от галета, кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • комплект пилешки гърди - лява и дясна заедно, около 500-600 г общо
  • 2 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. с връх червен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по избор
  • 2 с.л. галета + 1 с.л. червен пипер + 1 ч.л. чесън на прах или на люспи
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

1. Разделете гърдите на лява и дясна и след това всяка гърда нарежете на напречни диагонални парчета с дебелина 1-2 см.

2. Прехвърлете месцата в купа, залейте със соевия сос и поръсете с 1/2 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. червен пипер. Разбъркайте и полейте със зехтина. Оставете настрана. Можете да мариновате предварително като заготовка или просто да дръпнете за 10 минути докато сте готови с останалата част от ястието.

3. В купа разбийте едното яйце. Другото си пригответе за разбиване, ако това не стигне. В друг съд рендосайте твърдото сирене на ситно редне и смесете с галетата, чесъна на прах и червения пипер.

4. Застелете си голяма тава с хартия за печене. Взимайте с щипки филенце, овалвайте първо в разбити яйца и след това в сместа от подправки и твърдо сирене. Редете с малко отстояние в тавата.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-23 минути.

6. Поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци и сос за потапяне от вид по избор - майонезен, млечно-чеснов или доматен.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта