Печени пилешки хапки с кашкавал и галета
Печени панирани пилешки филенца с коричка от галета, кашкавал и подправки.
Необходими продукти:
- комплект пилешки гърди - лява и дясна заедно, около 500-600 г общо
- 2 с.л. соев сос
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. с връх червен пипер
- 2 с.л. зехтин
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по избор
- 2 с.л. галета + 1 с.л. червен пипер + 1 ч.л. чесън на прах или на люспи
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
1. Разделете гърдите на лява и дясна и след това всяка гърда нарежете на напречни диагонални парчета с дебелина 1-2 см.
2. Прехвърлете месцата в купа, залейте със соевия сос и поръсете с 1/2 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. червен пипер. Разбъркайте и полейте със зехтина. Оставете настрана. Можете да мариновате предварително като заготовка или просто да дръпнете за 10 минути докато сте готови с останалата част от ястието.
3. В купа разбийте едното яйце. Другото си пригответе за разбиване, ако това не стигне. В друг съд рендосайте твърдото сирене на ситно редне и смесете с галетата, чесъна на прах и червения пипер.
4. Застелете си голяма тава с хартия за печене. Взимайте с щипки филенце, овалвайте първо в разбити яйца и след това в сместа от подправки и твърдо сирене. Редете с малко отстояние в тавата.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-23 минути.
6. Поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци и сос за потапяне от вид по избор - майонезен, млечно-чеснов или доматен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ