Печени пилешки крилца с джинджифил
Пикантни пилешки крилца с мед и соев сос.
Бон Апети
Излъчен на 27.07.2017
Печени пилешки крилца с люто-сладникава карамелена коричка показват Лора и Стоян, като взимат идея за приготвянето на мръвката от азиатската кухня. Важното тук е не толкова термичната обработка, колкото маринатата, в която киснат крилцата, за да се превърнат в съвършената хапка, съдържаща дори и вкуса умами. Ако не разполагте със скара или барбекю, можете да готвите месата на наребрен тиган или само във фурна, но най-вкусно си става, когато към цялата комбинация от вкусове, се добави и аромат на дървени въглища.
За изключително важната в тази рецепта марината се смесват намачкан на паста чесън с рендосан на ситно лук и настърган пресен корен джинджифил. Добавя се соев сос и сусамово олио, мед и захар, а накрая се опикантява богато с лют сос. В тази вкусова бомба се киснат крилцата и след това се мятат на грила. Не се притеснявайте, че хващат тъмна коричка - това е карамелен пласт от меда и зхарта. След първоначалното готвене можете да ги допечете на фурна или пък изцяло да ги направите в тавичка. А на финала остава да се насладите на тези азиатски пилешки крилца, като си отворите една студена бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ