Печени панирани кюфтета с кетчуп
Кюфтенца на фурна с хляб и яйца.
Необходими продукти:
- 500 г кайма (смес свинска и телешка)
- 2 яйца
- 4 филии бял хляб
- 3 с.л. кетчуп
- 2 с.л. фина галета (само ако е необходимо)
- черен пипер
- сух риган
- чесън на прах
- сол
- пресен магданоз, ситно нарязан
- мляко
- 2 с.л. зелени или черни маслини, едро нарязани
- царевично олио
- пармезан, прясно настърган
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете дъното на квадратна тавичка с малко царевично олио.
2. Сложете филиите в чиния, залейте ги с мляко, така че да ги покрие и оставете настрани.
3. Сложете каймата в голяма купа, направете кладенче в средата, счупете двете яйца в кладенчето, прибавете и подправките, солта и маслините. Разбъркайте хубаво с вилица.
4. Направете кладенче в средата отново, отцедете хляба от излишното прясно мляко и го сложете в кладенчето. Омесете с ръце, така че да се получи хомогенна смес, прибавете кетчупа и ако сместа ви се струва прекалено течна, прибавете галета, лъжица по лъжица, до получаването на желаната консистенция.
5. Оформете от каймата топчета с размера на кайсия и ги наредете на дъното на намазаната с олио тавичка.
6. Намажете ги с олио и отгоре.
7. Печете 25 минути в предварително загрята фурна.
8. Извадете кюфтенцата от фурната, покрийте ги с настъргания пармезан и ги върнете във фурната за още 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ