Печени кюфтета с топинг от картофи и кашкавал
Гнезда от кайма тип пълнени кюфтета с картофи, лук, кашкавал, яйца и сметана, изпечени на фурна.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 с.л. олио
- 3 с.л. заквасена сметана
- 250 г картофи
- 150 г кашкавал
- 700 г кайма смес
- 3 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен сладък пипер
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на четвъртини, а след това на напречни полумесеци. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и бъркайте периодично докато позлатее.
2. Сварете 2 от яйцата, обелете и рендосайте в купичка. Залейте със сметаната и разбъркайте.
3. Рендосайте картофите на едр ренде, отцедете с ръце водата от стърготините и прехвърлете в купа.
4. Рендосайте си кашкавала.
5. Изсипете в купа каймата и добавете 1 яйце, сол и двата вида пипер. Ръснете лют пипер, ако харесвате пикантна храна. Замесете.
6. С мокри ръце оформете 6 кюфтета от каймата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. След това сплеснете кюфтетата, за да станат по-плоски, но не ги изтънявайте прекалено.
7. Разпределете върху всяко кюфте първо лука, след това рендосани картофи, после сметана с яйца и на финала - кашкавал. Завийте тавата с алуминиево фолио.
8. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След това разгърнете внимателно и сервирайте по 2 кюфтета в порция.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ