Печени картофи с чесън и мащерка
Картофени полумесеци на фурна с подправки.
Необходими продукти:
- 400 гр картофи
- фъстъчено или слънчогледово олио (или зехтин)
- 1 лимон
- мащерка или розмарин
- 3 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 220ºC.
2. Измийте хубаво картофите, без да ги белите и ги нарежете на полумесеци по дължина.
3. Сложете ги в плитка, намаслена тавичка за печене, като ги разпределите само на един ред, за да не се припокриват и да се задушат.
4. Поръсете с олио. Добавете чесъна и солта. Разбъркайте хубаво с ръце и поръсете с мащерка или розмарин.
5. Печете 45–60 мин. във фурната (като обръщате на около 20 мин.) докато покафенеят хубаво.
6. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ