Печени картофи с чесън и билки
Постни картофи на фурна с чубрица, босилек, чесън, лук и копър.
Картофи за гарнитура - лесна и бърза притурка към основното, а защо не и постна храна, ако по някаква причина желаете ястие без животински продукти. Именно такива компири прави Иван Звездев като залага на подправките, за да бъде апетитната гарнитура малко по-различна.
Картофите се обелват и нарязват на едри и сравнително еднакви парчета. Изсипват се в намаслена тава, поръсват се със сол и се пекат на фурна за 40 минути. Оптималният вариант е на 190 градуса с вентилатор. А през това време на бързо в купичка се смесват пет сухи подправки - босилек, копър, лук и чесън на прах, червен пипер и чубрица.
Картофите се вадят и се поръсват с ароматната смес. Разбъркват се добре и се връщат обратно във фурната за още 15 минути при същите условия. А после имаме хрупкава коричка и мека сърцевина. Вкусна идилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ