Домашен пататник с кашкавал и сирене
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 7075
Родопски пататник по традиционна рецепта с аромат на куркума и джоджен.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 2 глави кромид лук
- 200 гр сирене
- 2 яйца
- 100 гр кашкавал
- 80 гр масло
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. джоджън
Начин на приготвяне:
Настъргвате картофите и ги отцеждате от водата. Добавяте към тях всички продукти и разбърквате сместа. Изсипвате я в тавичка и най-отгоре нареждате парчетата масло. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. По желание, докато е още горещ пататника, може да настържете кашкавал.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ