Печени картофи със сирене и подправки
Различен огретен с картофи и сирене в яйчен сос.
Бон Апети
Излъчен на 02.03.2018
Картофена запеканка с мляко, яйца и сирене в стил огретен правят Лора и Стоян, като подхождат екстравагантно към традиционното ястие без месо. Така се получава по-хрупкаво и особено ароматно. Може едновременно да бъде гарнитура или пък безмесно основно.
Първо картофите се нарязват на кръгчета и се подреждат в тава без да се покриват един друг. Намазват се с ароматен зехтин, овкусен със сол, пипер и наситнен пресен розмарин и се запичат на умерена фурна за половин час. Ще трябва да използвате повече от една тава. През това време можете да си направите лесната заливка като разбиете яйца, смесите ги с мляко и подправите със сол и пипер.
Изпеченте картофи се подреждат в тава с високи бордове, още по-добре в йенска тенджера. Отгоре се накъсват парчета сирене. Лора и Стоян използват козе, но можете да се спрете и на бяло саламурено или пък да импровизирате със синьо сирене, пушено сирене и каквото друго ви харесва. След това се залива с яйчената смес и се запича за 25 минути. Поднася се с наситнен пресен магданоз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ