Печени златисти хрупкави пилешки бутчета
Пилешки бутчета на фурна с пикантна маслена коричка.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета горна и долна част
- 2 скилидки чесън
- червен пипер
- черен пипер
- кимион
- шарена сол
- лют пипер на люспи
- 50 мл разтопено масло
- 50 мл бяло вино
- 100 мл вода
- зеленчуци за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. На дъното на тавичка изсипете водата, смесена с бялото вино, след това сложете вътре бутчетата и увийте с фолио, така че да се готвят на пара.
2. Печете на 200 градуса около 25 мин.
3. През това време разтопете маслото в метална чаша и сипете в него пасирания чесън, червения, черния и лютия пипер, кимиона и шарената сол.
4. Махнете фолиото от бутчетата и с помощта на домакинска четка ги намажете обилно с маслената смес. Нека върху кожата им се натрупа стабилен пласт с подправки.
5. Върнете във фурната докато придобият неустоим кафеникав загар.
6. Сервирайте със зеленчуци по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ