Печени зеленчуци по провансалски
Печени зеленчуци с картофи и ароматни трохи.
Бон Апети
Излъчен на 25.06.2018
Зеленчуков тиан - така се нарича ястието, подобно на рататуй, което правят Лора и Стоян. Можете да го спретнете и във вегански вариант, като просто не слагате пармезан към трохите. Нискокалорично, шарено и леко, то може да бъде както диетично основно, така и идеалната гарнитура.
Патладжаните се режат на шайби, осоляват се и се изчакват да си пуснат горчивината. След това се измиват и подсушават. Картофите, доматите, червените и зелените чушки и тиквичките се почистват и се режат на шайби. Патладжаните се дбавят към тях и всичко се овкусява със сол и се покапва със зехтин.
В чопър се смила хляб с чесън, зехтин, мащерка и пресен босилек. Получените ароматни трохи се смесват с настърган пармезан. Половината от тях се разпределят на дъното на тава, а след това се отгоре странично се редят зеленчуците. Поръсват се с останалите трохи и се запичат на фурна за 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ