Регистрация

Печени зеленчуци, поднесени с ригатони

Печени зеленчуци, поднесени с ригатони
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2079

Пилешко с тиква, тиквичка и ригатони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции ригатони
  • 1 жълта тиква
  • 1 тиквичка
  • 1 бр. пилешки гърди
  • зехтин
  • скилидка чесън
  • мащерка
  • босилек
  • сол
  • пипер
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Премерете желаното количество паста в купа.

2. Кипнете вода за пастата. Когато се свари, отцедете водата и я върнете в топлата тенджера. Сипете зехтин, така че да се покрие всяко парче паста. След това сложете пастата в купа и я поръсете с настъргания пармезан, сол и пипер на вкус.

3. Когато сложите водата да ври, включете скарата и нарежете зеленчуците на кубчета или както желаете.

4. Докато режете зеленчуците, размразете пилешкото, ако е замразено. Нарежете и него на малки парчета и го сложете при зеленчуците.

5. Смесете около 1/4 ч.ч. зехтин с няколко щипки мащерка, босилек, сол и пипер. Настържете около 1/2 скилидка чесън в сместа. Разбъркайте хубаво и изсипете върху зеленчуците и пилешкото. Всичко трябва да се покрие много добре.

6. Сложете върху скарата за около 12 мин. По средата на готвенето добавете още малко сол и пипер върху зеленчуците, ако е необходимо. Печете до желаната готовност.

7. Поднесете поръсено с настърган пармезан и с ригатони за гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта