Печени бутчета с мед, соев сос и кетчуп
Парти бутчета в сладък сос на фурна.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 кг долни пилешки бутчета
- сол и пипер
- 200 мл мед
- 150 мл кетчуп
- 60 мл соев сос
- 30 г масло
- 5 скилидки чесън
- бяло сусамено семе и пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Сипете олиото в тиган с огнеупорна дръжка или в кръгла тава с диаметър 26-28 см. Най-добре е да използвате съд с незалепващо покритие. Подгрейте на умерн към силен огън на котлона и сложете бутчетата. Посолете и опипрете. Гответе 4 минути от едната страна и още толкова след като обърнете. Пак овкусете с подправки. После извадете.
2. Спрете огъня и налейте в съда от готвенето меда, кетчупа, соевия сос. Пуснете котлона на слаба степен и бъркайте докато се смесят.
3. Прибавете маслото, намачкания или минат през преса чесън и бъркайте. Оставете на котлона за 1 минута.
4. Добавете бутчетата и овъргаляйте добре в соса.
5. Пъхнете тигана или тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 миути.
6. След изваждане поръсете със семена сусам и наситнени листенца магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ