Регистрация

Печени бутчета с булгур и зеленчуци

Печени бутчета с булгур и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 811

Пилешки бутчета на фурна с гарнитура от булгур с лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г булгур
  • вряла вода
  • 8 долни пилешки бутчета
  • 200 мл заквасена сметана
  • сол и пипер на вкус
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. мащерка
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 с.л. олио
  • листенца пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Булгура изсипете в купа и залейте със студена вода. С ръка мийте 1 минута, след което отцедете хубаво водата. Залейте с вряла вода така, че да го покрива хубаво и похлупете купата с капак или друг съд. Оставете да се напари и изпръхне.

2. Бутчетата прехвърлете в купа, поръсете щедро с подправки и залейте със сметаната. Обтрийте добре и оставете настрана да се мариноват.

3. Лука нарежете на кубчета, а морковите рендосайте на едро ренде. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до омекване, добавете морковите, овкусете със сол и пипер и гответе още 5 минути на умерен огън при периодично бъркане.

4. Изсипете на дъното на тавичка запръжката от лук и моркови и заравнете с шпатула.

5. Отцедете водата от булгура, ръснете му сол и пипер, разбъркайте и изисипете върху зеленчуците в тавата. Сипете 150 мл вряла вода. Заравнете отново.

6. Подредете отгоре бутчетата плътно, а в малките отвори между тях разпределете оттеклия се сос от мариноването. Покрийте тавата с фолио.

7. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути. След товамахнете фолиото и върнете на същата температура докато бутчетата хванат апетитен загар.

8. Сервирайте с поръска от наситнени листа пресен магданоз и хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта