Регистрация

Домашни хамбургери с бекон, яйца и зеленчуци

Домашни хамбургери с бекон, яйца и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5171

Кръгли сандвичи с месо, топено сирене, маруля и печено яйчице.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 кръгли питки за сандвичи
  • 4 яйца
  • 4 големи листа маруля
  • 4 квадратни топени сиренца за сандвички
  • ½ краставица
  • 1 малък домат
  • 8 резена бекон – около 200 грама общо
  • 100 г масло
  • чубрица
  • чили сос
  • майонеза
  • горчица
  • сос барбекю по желание
  • кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Направете си заготовките в отделна чиния предварително като нарежете домата на кръгчета, краставицата – на полумесеци, приготвите си бекона, измитите листа маруля, разпечатаните сиренца и разрежете питките на две през средата. Отделете капачетата на страни.

2. Сложете малко масло на дъното на тефлонов тиган да се разстопи. След това вземете долната част на една от питките, залепете я с хлебната (не с коричката) част към маслото така, че да го попие и я запечете. Повторете и с останалите долни части. Наредете ги в чиния със запечената страна нагоре.

3. Овкусете хляба с горчица, майонеза, чили и кетчуп, след което сложете по резен домат в средата. Захлупете го с квадратно топено сирене за сандвичи. Над сиренето наредете резенчета краставица.

4. Разтопете отново в тигана малко масло и чукнете в него едно яйце. Спукайте жълтъка и печете и от двете страни докато се втвърди и заприлича на печено на плоча. Сложете го върху краставицата на единия сандвич и повторете „упражнението“ и с останалите яйца. Овкусете с чубрица.

5. Ако беконът е прекалено тънък, сложете го директно в сандвича. Ако разполагате с по-дебели парчета, ги запечете до покафеняване на тигана без мазнина и ги сложете върху яйцето. Покрийте с лист маруля и сложете отгоре втори резен домат.

6. Време е за капачетата на сандвичите. Направете ги както долната част – разтапяте масло, лепите хлебчето от пухкавата (вътрешната) страна за него и оставяте да хване коричка. След това поливате със сосове и обръщате върху сандвича. ...И така, докато сглобите и четирите хамбургера.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта