Регистрация

Печена щука с картофи, гъби и сметана

Печена щука с картофи, гъби и сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4983

Риба на фурна с картофена гарнитура и сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г картофи
  • 1 щука
  • 2 с.л. олио
  • сол
  • 1 шепа сушени манатарки (може да опитате и с пресни мариновани гъби от буркан)
  • 1 глава лук

За соса:

  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 ч.ч. бульон (най-добре рибен)
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 ч.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете картофите на филийки и ги запържете в олиото. Рибата - измийте и осолете хубаво.

2. Накиснете гъбите във вода (ако ще ползвате сушени) и ги кипнете докато се раздуят. След това нарежете на парченца и заедно с нарязания на ситно лук запържете в мазнината от картофите.

3. Наредете по крайщата на тавичка запържените картофи, в средата сложете рибата да полегне върху гъбено-лученото канапе. 

4. Пригответе соса като в току-що махнатия от котлона кипящ бульон добавите брашното, предварително разбито в няколко с.л. бульон, за да не образува валци, сметаната и олиото.

5. Залейте щуката със соса и печете до получаването на коричка и хубавото разваряване на картофите. Проверете ги като прободете с вилица. Ще ви отнеме около половин час на 180 градуса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта