Регистрация

Печена тиква с масло и захар

Печена тиква с масло и захар
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2930

Карамелизирана тиква на фурна с маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиква около 1,3-1,5 кг
  • 3 с.л. зехтин за готвене
  • 4 с.л. светла кафява захар (може и бяла кристална)
  • 60 г масло
  • мента, мед, орехи за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата на парчета - полумесеци, почистете семките и обелете кората. Нарежете полумесеците на правоъгълници с дебелина около 2 см и дължина около 5 см. Прехвърлете в голяма тава, застлана с алуминиево фолио.

2. Покапете със зехтина, разбъркайте с ръка парчетата, подредете, за да се застъпват минимално и поръсете със захарта. Ако искате да е още по-сладка, добавете и лъжичка захар от себе си към рецептата.

3. Нарежете студеното масло на тънки слайсове и подредете върху парчетата тиква.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или докато не прецените, че е готова.

5. Изчакайте няколко минути да се охлади и прехвърлете в съдинка. Сервирайте - по желание с поръска от натрошени орехи, капки мед или прахче ванилия. Можете да декорирате с листа прясна мента.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта