Регистрация

Печена свинска осмянка със спаначена салата

Печена свинска осмянка със спаначена салата
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4354

Свинско на фурна върху канапе от салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче свинска осмянка (месо от корема на прасето), с дължина около 25 см.
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 1 пълна ч.л. мед
  • 1 скилидка нарязан чесън
  • млад спанак
  • бейби морковчета
  • шепа натрошени орехи или кедрови ядки

Начин на приготвяне:

1. Изберете парче осмянка, което да има равни количества месо и сланина.

2. Отстранете кожата и най-горния слой мазнина от осмянката.

3. Смесете двата вида соев сос, меда и чесъна и ги излейте в найлонова торба, която се затваря плътно. Сложете свинското месо в торбичката и втрийте маринатата в месото. Оставете да постои 30 мин.

4. Предварително загрейте фурната до 180°С. Леко намажете с олио тава, за да не залепне за него свинското месо. Сложете свинското месо в тавата и го полейте с една супена лъжица от маринатата. Покрийте месото с алуминиево фолио и печете във фурната 20 мин.

5. Отстранете фолиото и печете месото от едната страна на висока температура около 5 мин. След това обърнете месото и го печете 5 мин. и от другата страна.

6. Извадете тавата и оставете месото да постои 2 мин. Междувременно измийте морковите и спанака и изрежете твърдата му част. След това нарежете месото на филии с дебелина около 2,5 см. Оставете ги настрана.

7. Наклонете тавата на една страна, за да се съберат соковете в единия й край и леко разбийте с вилица, за да се смесят соковете от месото и олиото. Излейте колкото искате от тази смес върху салатата и разбъркайте.

8. Разпределете салатата в 2 чинии, поръсете я с орехи и сложете отгоре около 5 парчета от месото в чиния.

9. Сервирайте.

 

Източник:opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта