Печена пъстърва с картофи и чери домати
Риба на фурна с картофи, зеленчуци и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 4 филета пъстърва или друга риба по избор (около 800-900 г общо)
- 800-900 г картофи
- 250 г чери домати
- 2 глави лук
- 1 чушка
- 100-120 г кашкавал
- 70-80 г масло
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лука и чушката нарежете на шайби, чери доматите - на полумесеци и на финала картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгове - малко по-дебели от чипс.
2. Филетата риба прегледайте за костици и поръсете двустранно със сол и пипер.
3. Картофите прехвърлете в тава и също поръсете със сол и пипер. Разпределете на дъното.
4. Отгоре положете рибните филeта, след това разпределете върху ястието лучените шайби, после шайбите чушка и половинките чери домати. Ръснете още малко сол и пипер.
5. Нарежете маслото на ленти и подредете върху останалите продукти. Не разбърквайте.
6. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
7. Рендосайте кашкавала, поръсете ястието и върнете във фурната за 5-6 минути. След това можете да сервирате.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ