Печена паста със зеленчуци
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 2863
Паста на фурна с моркови, лук и сирена.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. нарязан червен лук
- 1 ч.л. нарязан чесън
- 3 ч.ч. нарязани моркови
- 2 ч.ч. нарязани тиквички
- сварена паста за 2-3 порции
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.ч. мляко
- 3 с.л. брашно
- 2 с.л. зехтин
- месо (по желание)
- сол и пипер
- 1 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
- 1/2 ч.ч. сирене пекорино романо
- 1/2 ч.ч. пармезан
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука и чесъна в тенджерка с олио докато си пуснат аромата.
2. Прибавете месо по желание и овкусете със сол и пипер.
3. Прибавете бяло вино и пилешки бульон. Сложете всички зеленчуци и покрийте. Гответе до омекване.
4. Сипете млякото в тенджерката и като не спирате да бъркате, добавете и брашното и гответе докато сосът се сгъсти.
5. Смесете соса със сварената паста и прибавете малко сирене Романо и пармезан.
6. Печете на 180°С за 15 мин.
Най-важните съставки
брашно, бяло вино, зехтин, мляко, моркови, пармезан, паста, пилешки бульон, пилешко месо, сирене Романо, сол и пипер, тиквички, червен лук, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ