Печена багета с яйца, кисело мляко и кашкавал
Печени филийки под млечна заливка от яйца с подправки и коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 багета или франзела
- 30 г масло
- 5 яйца
- 250 мл кисело мляко
- 2 с.л. олио или зехтин за готвене
- сол и пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 100 г кашкавал, чедър, пармезан или друго твърдо сирене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете багетата или франзелата на филийки с дебелина около 2 см.
2. Намажете с маслото щедро дъното и стените на тиган или кръгла тава с диаметър 28 см. Подредете филийките върху маслото, а в образувалите се луфтове можете да наместите парчета от "дупетата" на франзелата или багетата.
3. Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото, сол, червен и черен пипер до хомогенност. Залейте с този сос хлебчетата и заравнете.
4. Рендосайте кашкавала или друго избрано от вас твърдо сирене и поръсете върху ястието.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
6. Извадете, обърнете в чиния и разрежете. Хапвайте докато е топло.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ