Патешко на бавен огън
Вкусна патица, изпечена на бавен огън.
Необходими продукти:
- 1 цяла патица
- 1 лимон
- сос терияки
- соев сос
- чесън
- вино за готвене
- зеленчуков бульон
- кориандър
- нарязан лук
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте патицата за една нощ в смес от сосовете, чесъна, виното, кориандъра и лимона. Нарежете лимона на две и намажете цялата патица. След това пъхнете двете половини в кухината на птицата.
2. Включете тенджерата за готвене на бавен огън на най-високата степен за един час. Прибавете вода, бульона и нарязания лук.
3. Гответе патицата един час на високата степен, след това намалете до най-слабата и гответе няколко часа. Обръщайте птицата от време на време. Когато е готова, месото лесно ще се отделя от костите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ