Пастет от риба с масло
Как се прави пастет от риба или рибен пастет с масло и подправки?
Необходими продукти:
- 300 г филе от треска или бяла риба
- 200 г масло
- 100 г кашкавал
- 2 ч.ч. мляко (500-600 мл)
- 1 дафинов лист
- 1/2 глава лук
- сол, пипер и горчица на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете млякото. Докато завира, нарежете рибата на хапки.
2. Пуснете рибата във врящото мляко и добавете лука и дафиновия лист. Оставете да се свари месото (около 15-тина минути).
3. Извадете свареното филе, подсушете с домакинска хартия и оставете да се охлади.
4. Минете два пъти месото през месомелачка.
5. Смесете го с размекнатото на стайна температура масло и рендосания кашкавал. Овкусете със сол и пипер и добавете малко горчица.
6. Разбъркайте добре и съхранявайте в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ